Cakejes met appel en kaneel

DSC_0614

Zin om op woensdagmiddag met de kinderen te bakken? Dan zijn deze cakejes erg makkelijk, leuk en lekker om te maken. (iedere andere van de week trouwens ook :))

Ik heb een basisrecept voor cake gebruikt en dat naar mijn eigen hand gezet omdat ik cakevormpjes heb gebruikt. Natuurlijk kun je ze ook als cupcakes maken, dan zou ik het recept iets kleiner maken. Voor een gewone cake kun je ook dit recept gebruiken.

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 appel
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schil en rasp de appel en doe in een kommetje met de bruine basterdsuiker en de kaneel.

Meng de suiker, boter en het bakmeel in een kom tot 1 geheel. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe tot je een glad beslag hebt. Voeg dan het appelmengsel toe. en roer het geheel even goed door elkaar.

Vul dan de vormpjes met het beslag.

 

Bak de cakejes in de oven voor ongeveer 20 minuten. Om te kijken of ze gaar zijn, kun je een sateprikker in de cakejes steken. Wanneer hij er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar. Wanneer er nog beslag mee komt is hij nog niet gaar en moet je ze nog iets langer bakken.

DSC_0612

 

 

 

Bron: Laura’s Bakery

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s